Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w ketchupie,cebuli i grzybach.

Żeberka w ketchupie,cebuli i grzybach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15283

Dodano:

Odsłon: 1258

Pomysł zrodził się w czasie bezsennej nocy,żeberka wyszły bardzo smaczne,słodko-pikantne. Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte żeberka poporcjować,dać do brytfanki,zaprawić cebulą pokrojoną w piórka ,ketchupem,pieprzem i odrobiną soli.

    Odstawić na godz.

    Grzyby pokroić grubiej dać na rozgrzane masło i usmażyć.Doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Żeberka dać do nagrzanego piekarnika ,piec w 200st.góra-dół ,około godz.w czasie pieczenia obracać.

    Po godz.pieczenia dodać podsmażone grzybki i podpiec jeszcze 15 min.


  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izek 03 października 2017 Właśnie sobie uświadomiłam, że ja tak dawno nie jadłam żeberek. A tak je uwielbiam! Pyszności :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 02 października 2017 O Mamuśku zaszalałaś :P ślinotok z samego rana .... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 października 2017 Kurcze, trzeba było wczoraj podać ten przepis ;) Dziś to już śpiew po rosie, ale może za tydzień wykorzystamy xD Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń