Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka by były smaczne, aromatyczne i soczyste, musza poleżeć kilka godzin w marynacie. Następnie rumieni się je na rozgrzanym oleju i dopiero dusi w piekarniku pod przykryciem.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424941
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424941
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i umieścić w mocnym woreczku foliowym. Wlać marynatę. Woreczek zawiązać i porządnie nim kilka razy wstrząsnąć, by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Umieścić na noc w lodówce. Następnego dnia odlać marynatę (ale jej nie wylewać). Żeberka zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą. Dodać szklankę bulionu i jeszcze 4 całe ząbki czosnku. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 2 godzin.