Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Kiedyś Siostra zapragnęła, oglądając zapewne reklamy w telewizji, słynnych żeberek w coli. Co jak co ale coca-cola mi bardziej do śrub w warsztacie pasuje niż do delikatnego mięsa więc nasze żeberka dusimy w miodzie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1366
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4241
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1366
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4241
Składniki
Żeberka przygotowujemy dzień wcześniej. Konieczne jest zamarynowanie ich na całą noc. Mieszamy ketchup z olejem, sosem sojowym i miodem. Do marynaty dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulkę i roztarty czosnek. Doprawiamy mieszanką chilli. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Najwygodniejsze są takie gdzie pozostaną góra dwie kostki. Nacieramy mięso solidnie solą i pieprzem. Zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki.
Na drugi dzień mięso dusimy w rękawie w temperaturze 200 stopni godzinę lub półtorej. Można kilka łyżek marynaty dodać do rękawa. Pod koniec duszenia rozcinamy worek aby mięso się pięknie zarumieniło z wierzchu. Podane na rukoli w towarzystwie buraczków i ziemniaków staną się solidnym domowym obiadem