Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w miodzie to klasyka, choć powiem Wam, że zawsze miałam jakieś opory przed ich robieniem. Wydawało mi się, że nie wyjdą, nie będą dosyć miękkie i delikatne. Okazuje się, że nie taki diabeł straszny :)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74300
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74300
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże, najlepiej podwójne kostki. W misce wymieszać olej, miód, przyprawy i przeciśnięty czosnek. Kawałki mięsa włożyć do, tak przygotowanej, marynaty, dobrze je w niej obtoczyć i pozostawić na 2-3 godziny. Na patelni rozgrzać olej, kłaść kawałki mięsa kostkami do góry i smażyć aż się przyrumienią. Przewrócić na drugą stronę. Przełożyć do garnka, wlać pozostałą marynatę, i wodę. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby dolać trochę wody. Smacznego!!!