Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19807

Dodano:

Odsłon: 8694

Żeberka w miodzie to klasyka, choć powiem Wam, że zawsze miałam jakieś opory przed ich robieniem. Wydawało mi się, że nie wyjdą, nie będą dosyć miękkie i delikatne. Okazuje się, że nie taki diabeł straszny :)

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2-3 łyżki majeranku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 4 łyżki wody
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże, najlepiej podwójne kostki. W misce wymieszać olej, miód, przyprawy i przeciśnięty czosnek. Kawałki mięsa włożyć do, tak przygotowanej, marynaty, dobrze je w niej obtoczyć i pozostawić na 2-3 godziny. Na patelni rozgrzać olej, kłaść kawałki mięsa kostkami do góry i smażyć aż się przyrumienią. Przewrócić na drugą stronę. Przełożyć do garnka, wlać pozostałą marynatę, i wodę. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby dolać trochę wody.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 25 lipca 2014 Zeberka w miodzie palce lizać nic tu dodać do przepisu ani nic tu odjąć
Przepyszne

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 25 lipca 2014 Chyba nie powinnam, ale zjadłabym takie żebereczko. Wygląda kusząco :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń