Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w miodzie to klasyka, choć powiem Wam, że zawsze miałam jakieś opory przed ich robieniem. Wydawało mi się, że nie wyjdą, nie będą dosyć miękkie i delikatne. Okazuje się, że nie taki diabeł straszny :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1798
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1446
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1798
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1446
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże, najlepiej podwójne kostki. W misce wymieszać olej, miód, przyprawy i przeciśnięty czosnek. Kawałki mięsa włożyć do, tak przygotowanej, marynaty, dobrze je w niej obtoczyć i pozostawić na 2-3 godziny. Na patelni rozgrzać olej, kłaść kawałki mięsa kostkami do góry i smażyć aż się przyrumienią. Przewrócić na drugą stronę. Przełożyć do garnka, wlać pozostałą marynatę, i wodę. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby dolać trochę wody. Smacznego!!!