Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18771
Dodano: 17.05.2009
Odsłon: 40803
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Musztardę, olej, czosnek, sól, pieprz wymieszac. Marynatą posmarowac porcje żeberek. Odstawic na 2 godziny. Wyłożyc na grilla, upiec na złoto do miękkości.
Na oddzielnej tacce piec cebulę pokrojoną w krążki z jabłkami pokrojonymi w ósemki obsypane solą, majerankiem, obłożone masłem.
Jeżeli robimy żeberka w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, to obkładamy je jabłkami i cebulą przyprawionymi majerankiem i masłem.
Podajemy z ziemniaczkami (jeśli danie z grilla, to pieczonymi) lub pieczywem i surówką. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

lara1908 22 maja 2009Zgłoś do usunięcia
ja tez zrobie takie zebra:)17 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 22 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Właśnie mam zamiar robic grilla.Koniecznie muszę sprobowac bo wygląda PYSZNIE.dzieki za przepis.17 Kto głosował? | Odpowiedz