Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, zarówno z grilla, jak i z piekarnika.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Musztardę, olej, czosnek, sól, pieprz wymieszac. Marynatą posmarowac porcje żeberek. Odstawic na 2 godziny. Wyłożyc na grilla, upiec na złoto do miękkości.
Na oddzielnej tacce piec cebulę pokrojoną w krążki z jabłkami pokrojonymi w ósemki obsypane solą, majerankiem, obłożone masłem.
Jeżeli robimy żeberka w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, to obkładamy je jabłkami i cebulą przyprawionymi majerankiem i masłem.
Podajemy z ziemniaczkami (jeśli danie z grilla, to pieczonymi) lub pieczywem i surówką. Smacznego.