Wyśmienite, zarówno z grilla, jak i z piekarnika.
Żeberka w musztardzie
Składniki
- Żeberka wieprzowe, ok. 0,6 kg
- sól, pieprz, czosnek
- olej, 4 łyżki
- musztarda ostra (np. rosyjska), 2 łyżki
- jabłka kwaśne, 2
- cebula, 2
- majeranek
- masło, 2-4 łyżki
Składniki
- Żeberka wieprzowe, ok. 0,6 kg
- sól, pieprz, czosnek
- olej, 4 łyżki
- musztarda ostra (np. rosyjska), 2 łyżki
- jabłka kwaśne, 2
- cebula, 2
- majeranek
- masło, 2-4 łyżki

Etapy przygotowania
Musztardę, olej, czosnek, sól, pieprz wymieszac. Marynatą posmarowac porcje żeberek. Odstawic na 2 godziny. Wyłożyc na grilla, upiec na złoto do miękkości.
Na oddzielnej tacce piec cebulę pokrojoną w krążki z jabłkami pokrojonymi w ósemki obsypane solą, majerankiem, obłożone masłem.
Jeżeli robimy żeberka w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, to obkładamy je jabłkami i cebulą przyprawionymi majerankiem i masłem.
Podajemy z ziemniaczkami (jeśli danie z grilla, to pieczonymi) lub pieczywem i surówką. Smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 206

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 89

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 844
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3730
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 206

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 89

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 844
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3730



Składniki
- Żeberka wieprzowe, ok. 0,6 kg
- sól, pieprz, czosnek
- olej, 4 łyżki
- musztarda ostra (np. rosyjska), 2 łyżki
- jabłka kwaśne, 2
- cebula, 2
- majeranek
- masło, 2-4 łyżki
Musztardę, olej, czosnek, sól, pieprz wymieszac. Marynatą posmarowac porcje żeberek. Odstawic na 2 godziny. Wyłożyc na grilla, upiec na złoto do miękkości.
Na oddzielnej tacce piec cebulę pokrojoną w krążki z jabłkami pokrojonymi w ósemki obsypane solą, majerankiem, obłożone masłem.
Jeżeli robimy żeberka w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, to obkładamy je jabłkami i cebulą przyprawionymi majerankiem i masłem.
Podajemy z ziemniaczkami (jeśli danie z grilla, to pieczonymi) lub pieczywem i surówką. Smacznego.
ja tez zrobie takie zebra:)
Właśnie mam zamiar robic grilla.Koniecznie muszę sprobowac bo wygląda PYSZNIE.dzieki za przepis.