Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka połączone z piwem...chyba nikt nie ma wątpliwości, że to pyszne połączenie. Słowa są tu zbędne, bowiem nie oddadzą tego zapachu ani smaku. Trzeba po prostu spróbować :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5911
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 622
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5911
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 622
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 779
Składniki
Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Układamy na rozgrzanym grillu często przewracając na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną.
Czas pieczenia jest bardzo różny w zależności od tego jaki posiadamy grill. Może on wynosić od 1-3 godzin. Ważne jest, aby w początkowej fazie temperatura nie była zbyt wysoka. Najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie wbijając nóż czy widelec. Jeżeli mięso nie stawia zdecydowanego oporu można podnieść temperaturę grilla i dopiec na mocno brązowy kolor.
Podawać z ulubioną sałatką i sosem.