Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka połączone z piwem...chyba nikt nie ma wątpliwości, że to pyszne połączenie. Słowa są tu zbędne, bowiem nie oddadzą tego zapachu ani smaku. Trzeba po prostu spróbować :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2767
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1881
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2767
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1881
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Układamy na rozgrzanym grillu często przewracając na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną.
Czas pieczenia jest bardzo różny w zależności od tego jaki posiadamy grill. Może on wynosić od 1-3 godzin. Ważne jest, aby w początkowej fazie temperatura nie była zbyt wysoka. Najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie wbijając nóż czy widelec. Jeżeli mięso nie stawia zdecydowanego oporu można podnieść temperaturę grilla i dopiec na mocno brązowy kolor.
Podawać z ulubioną sałatką i sosem.