Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka połączone z piwem...chyba nikt nie ma wątpliwości, że to pyszne połączenie. Słowa są tu zbędne, bowiem nie oddadzą tego zapachu ani smaku. Trzeba po prostu spróbować :)
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5418
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 793
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3761
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 531
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2742
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5418
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 793
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3761
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 531
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2742
Składniki
Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Układamy na rozgrzanym grillu często przewracając na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną.
Czas pieczenia jest bardzo różny w zależności od tego jaki posiadamy grill. Może on wynosić od 1-3 godzin. Ważne jest, aby w początkowej fazie temperatura nie była zbyt wysoka. Najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie wbijając nóż czy widelec. Jeżeli mięso nie stawia zdecydowanego oporu można podnieść temperaturę grilla i dopiec na mocno brązowy kolor.
Podawać z ulubioną sałatką i sosem.