Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka połączone z piwem...chyba nikt nie ma wątpliwości, że to pyszne połączenie. Słowa są tu zbędne, bowiem nie oddadzą tego zapachu ani smaku. Trzeba po prostu spróbować :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8307
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2871
Polecam.
Odsłon: 1522
Polecam.
Odsłon: 449
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8307
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2871
Polecam.
Odsłon: 1522
Polecam.
Odsłon: 449
Składniki
Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Układamy na rozgrzanym grillu często przewracając na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną.
Czas pieczenia jest bardzo różny w zależności od tego jaki posiadamy grill. Może on wynosić od 1-3 godzin. Ważne jest, aby w początkowej fazie temperatura nie była zbyt wysoka. Najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie wbijając nóż czy widelec. Jeżeli mięso nie stawia zdecydowanego oporu można podnieść temperaturę grilla i dopiec na mocno brązowy kolor.
Podawać z ulubioną sałatką i sosem.