Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i surówką z młodej kapusty. Polecam
rondel lub patelnia, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47685
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165550
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 367
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47685
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165550
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 367
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 98
Składniki
Żeberka, umyć , osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz 3 łyżki oleju i dokładnie nacieramy mięso , mieszamy tak by mięso było całe obtoczone. Odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzewamy pozostały olej , wkładamy żeberka i polewamy pozostałą marynatą jak nam została. Mięso dusimy pod przykryciem podlewając gorącą wodą nie zimną, co jakiś czas obracając. Smażymy do miękkości mięsa. Ja smażyłam, aż kostki zaczęły odchodzić od mięsa a mięsko było mięciutkie i kruche. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.