Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i surówką z młodej kapusty. Polecam
rondel lub patelnia, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16932
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 495
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 64
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2716
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16932
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 495
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 64
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2716
Składniki
Żeberka, umyć , osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz 3 łyżki oleju i dokładnie nacieramy mięso , mieszamy tak by mięso było całe obtoczone. Odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzewamy pozostały olej , wkładamy żeberka i polewamy pozostałą marynatą jak nam została. Mięso dusimy pod przykryciem podlewając gorącą wodą nie zimną, co jakiś czas obracając. Smażymy do miękkości mięsa. Ja smażyłam, aż kostki zaczęły odchodzić od mięsa a mięsko było mięciutkie i kruche. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.