Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i surówką z młodej kapusty. Polecam
rondel lub patelnia, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Składniki
Żeberka, umyć , osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz 3 łyżki oleju i dokładnie nacieramy mięso , mieszamy tak by mięso było całe obtoczone. Odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzewamy pozostały olej , wkładamy żeberka i polewamy pozostałą marynatą jak nam została. Mięso dusimy pod przykryciem podlewając gorącą wodą nie zimną, co jakiś czas obracając. Smażymy do miękkości mięsa. Ja smażyłam, aż kostki zaczęły odchodzić od mięsa a mięsko było mięciutkie i kruche. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.