Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja z cyklu "domowa kuchnia". Żeberka w delikatnym sosie śmietanowym z cebulką, czosnkiem i aromatycznym pieprzem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Żeberka podsmażamy na oliwie z oliwek, aż zarumienią się na złoto – z obu stron.
W dużym garnku gotujemy 1 i 1/2 litra wody i wrzucamy kostkę pieczeniową. Gdy woda się zagotuje wrzucamy podsmażone żeberka i gotujemy.
Na patelni, na której smażyliśmy żeberka szklimy 2 cebule pokrojone w piórka i 2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kosteczkę. Jak się zeszkli - całość przekładamy do garnka z żeberkami.
Żeberka gotujemy ok. godziny (powinny być non stop pod wodą).
Pod koniec gotowania dodajemy pół łyżeczki pieprzu - do smaku (nie dodajemy soli, bo kostka pieczeniowa sama w sobie słona).
Wyjmujemy żeberka i sos rozprowadzamy 3 łyżkami śmietany.
Podajemy z ziemniaczkami i ćwikłą.
Smacznego!