Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja z cyklu "domowa kuchnia". Żeberka w delikatnym sosie śmietanowym z cebulką, czosnkiem i aromatycznym pieprzem.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253393
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253393
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Żeberka podsmażamy na oliwie z oliwek, aż zarumienią się na złoto – z obu stron.
W dużym garnku gotujemy 1 i 1/2 litra wody i wrzucamy kostkę pieczeniową. Gdy woda się zagotuje wrzucamy podsmażone żeberka i gotujemy.
Na patelni, na której smażyliśmy żeberka szklimy 2 cebule pokrojone w piórka i 2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kosteczkę. Jak się zeszkli - całość przekładamy do garnka z żeberkami.
Żeberka gotujemy ok. godziny (powinny być non stop pod wodą).
Pod koniec gotowania dodajemy pół łyżeczki pieprzu - do smaku (nie dodajemy soli, bo kostka pieczeniowa sama w sobie słona).
Wyjmujemy żeberka i sos rozprowadzamy 3 łyżkami śmietany.
Podajemy z ziemniaczkami i ćwikłą.
Smacznego!