Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2018Zostaw komentarz do Żeberka w sosie miodowo-musztardowym Pyszne żeberka o słodki armacie będą idealnym daniem dla każdego domownika. Więcej informacji na blogu: www.smacznebodomowe.pl
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
Składniki
Żeberka: Wszystkie składniki na marynatą łączymy razem i mieszamy (duże kopiate łyżeczki) Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, solimy a następnie nacieramy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce Po tym czasie podsmażamy mięso na patelni przez pięć minut a później przekładamy do garnka Mięso dusimy pod przykryciem od 1,5h do 2h aż stanie się miękkie
Cebulowy dodatek: Cebule kroimy w półksiężyce Podsmażamy na oleju dodajemy wszystkie składniki i mieszkamy Smażymy do uzyskania złotego koloru Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Danie podajemy z ryżem wymieszanym z sosem z żeberek i wcześniej przygotowaną cebulką.