Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2018Zostaw komentarz do Żeberka w sosie miodowo-musztardowym Pyszne żeberka o słodki armacie będą idealnym daniem dla każdego domownika. Więcej informacji na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3823
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3823
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8794
Składniki
Żeberka: Wszystkie składniki na marynatą łączymy razem i mieszamy (duże kopiate łyżeczki) Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, solimy a następnie nacieramy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce Po tym czasie podsmażamy mięso na patelni przez pięć minut a później przekładamy do garnka Mięso dusimy pod przykryciem od 1,5h do 2h aż stanie się miękkie
Cebulowy dodatek: Cebule kroimy w półksiężyce Podsmażamy na oleju dodajemy wszystkie składniki i mieszkamy Smażymy do uzyskania złotego koloru Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Danie podajemy z ryżem wymieszanym z sosem z żeberek i wcześniej przygotowaną cebulką.