Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad późno bo niestety były sprawy do załatwienia, ale jest i to całkiem pyszny zrobiony z solą bez jarzynki choć mam swoją, bo są tacy co piszą że wszystkich truję. Przypominam że gotuję dla trzech osób :
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 614
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, posolić i dodać pieprz,
po chwili przyprawę do żeberek.
Wszystko wymieszać i odstawić na jakiś czas aby przyprawy przeszły w mięso.
Tak przygotowane żeberka podsmażyć na patelni z dwoma łyżkami oleju z obu stron na rumiano.
Do garnka wlać 2 szklanki wody dodać suszone warzywa oraz sól zagotować
i dodać podsmażone żeberka dusić pod przykryciem do czasu aż ubędzie szklanka wody.
Po tym czasie dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i nadal dusić.
W pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną aby nie było grudek.
Zalać żeberka i zagotować,
pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
i również zagotować.
Obiad podałam z całymi ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty z cebulą czerwoną i papryką.