Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na imprezę... ;-)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 116
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 619
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3466
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4148
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 116
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 619
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3466
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4148
Składniki
żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (każdy z kostką)
imbir ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy, a papryczki drobno siekamy
do miski wrzucamy imbir, czosnek i papryczki, dodajemy wszystkie pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy
żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem), zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st C przez godzinę, po czym odkrywamy naczynie i pieczemy przez kolejne pół godziny w temperaturze 180 st C