Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na imprezę... ;-)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (każdy z kostką)
imbir ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy, a papryczki drobno siekamy
do miski wrzucamy imbir, czosnek i papryczki, dodajemy wszystkie pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy
żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem), zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st C przez godzinę, po czym odkrywamy naczynie i pieczemy przez kolejne pół godziny w temperaturze 180 st C