Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na imprezę... ;-)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (każdy z kostką)
imbir ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy, a papryczki drobno siekamy
do miski wrzucamy imbir, czosnek i papryczki, dodajemy wszystkie pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy
żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem), zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st C przez godzinę, po czym odkrywamy naczynie i pieczemy przez kolejne pół godziny w temperaturze 180 st C