Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko z pysznym sosem:)
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 304
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18597
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 304
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18597
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 113
Składniki
Żeberka umyć i pokroić.Włożyć do miski i posypać solą,pieprzem,papryką słodką,oregano i ziołami prowansalskimi.
Odstawić na ok.2 godziny do lodówki.Smażyć żeberka na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.Zmniejszyć płomień,dodać 1/2 szklanki wody i dusić ok.30 minut.
Obrać cebulę ,czosnek i pokroić w drobną kostkę,dołożyć do żeberek.Dusić jeszcze 10 minut.Wyciągnąć żeberka na talerz,do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje.Żeberka podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.