Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko z pysznym sosem:)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1233
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 108
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 40
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1032
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1233
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 108
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 40
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1032
Składniki
Żeberka umyć i pokroić.Włożyć do miski i posypać solą,pieprzem,papryką słodką,oregano i ziołami prowansalskimi.
Odstawić na ok.2 godziny do lodówki.Smażyć żeberka na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.Zmniejszyć płomień,dodać 1/2 szklanki wody i dusić ok.30 minut.
Obrać cebulę ,czosnek i pokroić w drobną kostkę,dołożyć do żeberek.Dusić jeszcze 10 minut.Wyciągnąć żeberka na talerz,do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje.Żeberka podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.