Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka można przygotować na wiele sposobów, możemy je grillować, piec, przyrządzać na nich zupy ale wspaniale również smakują duszone..
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 301
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21607
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 301
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21607
Składniki
Żeberka myjemy, kroimy na porcję nacieramy 2 łyżkami pasty carry, solą, majerankiem i odstawiamy na ok. 2 godziny.
Żeberka obtaczamy w mące i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, marchewkę pokrojoną w talarki, smażymy chwilę, dodajemy szklankę wody i dusimy do miękkości uzupełniając płyn. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.