Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka można przygotować na wiele sposobów, możemy je grillować, piec, przyrządzać na nich zupy ale wspaniale również smakują duszone..
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255395
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255395
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2883
Składniki
Żeberka myjemy, kroimy na porcję nacieramy 2 łyżkami pasty carry, solą, majerankiem i odstawiamy na ok. 2 godziny.
Żeberka obtaczamy w mące i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, marchewkę pokrojoną w talarki, smażymy chwilę, dodajemy szklankę wody i dusimy do miękkości uzupełniając płyn. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.