Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka można przygotować na wiele sposobów, możemy je grillować, piec, przyrządzać na nich zupy ale wspaniale również smakują duszone..
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 86
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 86
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Żeberka myjemy, kroimy na porcję nacieramy 2 łyżkami pasty carry, solą, majerankiem i odstawiamy na ok. 2 godziny.
Żeberka obtaczamy w mące i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, marchewkę pokrojoną w talarki, smażymy chwilę, dodajemy szklankę wody i dusimy do miękkości uzupełniając płyn. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.