Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 435

Dodano:

Odsłon: 21369

Żeberka można przygotować na wiele sposobów, możemy je grillować, piec, przyrządzać na nich zupy ale wspaniale również smakują duszone..

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • czerwona pasta carry
  • mąka
  • sól
  • majeranek
  • natka pietruszki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • olej
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka myjemy, kroimy na porcję nacieramy 2 łyżkami pasty carry, solą, majerankiem i odstawiamy na ok. 2 godziny.

  2. Żeberka obtaczamy w mące i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, marchewkę pokrojoną w talarki, smażymy chwilę, dodajemy szklankę wody i dusimy do miękkości uzupełniając płyn. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

  3. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justin162 10 października 2013 Pysznośći!! Bardzo apetycznie wygląda.

http://domowe-wypieki.com/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń