Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze są żeberka pieczone lub grillowane. Duszone w sosie są równie smaczne i serdecznie polecam je na obiad, na przykład zamiast gulaszu.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7413
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2444
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70646
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7413
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2444
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70646
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i przyprawami.
Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu smażymy żeberka z dwóch stron, do bardzo mocnego zarumienienia (dzięki temu powstanie sos). Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę. Smażymy chwilę, zalewamy 1 litrem wody. Dusimy przez 1 godzinę.
Mąkę mieszamy z odrobiną zimnej wody. Wlewamy do garnka, dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.