Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze są żeberka pieczone lub grillowane. Duszone w sosie są równie smaczne i serdecznie polecam je na obiad, na przykład zamiast gulaszu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7388
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7388
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i przyprawami.
Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu smażymy żeberka z dwóch stron, do bardzo mocnego zarumienienia (dzięki temu powstanie sos). Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę. Smażymy chwilę, zalewamy 1 litrem wody. Dusimy przez 1 godzinę.
Mąkę mieszamy z odrobiną zimnej wody. Wlewamy do garnka, dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.