Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze są żeberka pieczone lub grillowane. Duszone w sosie są równie smaczne i serdecznie polecam je na obiad, na przykład zamiast gulaszu.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i przyprawami.
Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu smażymy żeberka z dwóch stron, do bardzo mocnego zarumienienia (dzięki temu powstanie sos). Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę. Smażymy chwilę, zalewamy 1 litrem wody. Dusimy przez 1 godzinę.
Mąkę mieszamy z odrobiną zimnej wody. Wlewamy do garnka, dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.