Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze są żeberka pieczone lub grillowane. Duszone w sosie są równie smaczne i serdecznie polecam je na obiad, na przykład zamiast gulaszu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 75
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2618
Polecam.
Odsłon: 477
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 700
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2009
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 75
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2618
Polecam.
Odsłon: 477
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 700
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2009
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i przyprawami.
Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu smażymy żeberka z dwóch stron, do bardzo mocnego zarumienienia (dzięki temu powstanie sos). Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę. Smażymy chwilę, zalewamy 1 litrem wody. Dusimy przez 1 godzinę.
Mąkę mieszamy z odrobiną zimnej wody. Wlewamy do garnka, dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.