Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
AAAAA! Takie żarło to ja mogę jeść codziennie! Od razu napiszę, że zdjęcie jest poglądowe :P Nie jadam tak małych porcji xD Oczywiście, do takich żeberek to 'śluski' mast hew do tego. A jak żeberka i kluski, to oczywiście : BU RA CZ KI <3 W zasadzie to do wszystkiego bym pałaszował sałatkę z buraków. Kiedyś miałem taką zajawkę: Ojciec pracował w firmie, gdzie rodzinie dawali talony pracownicze na jedzenie w tzw: "Słoneczku". No i moje, codzienne popisowe menu wyglądało następująco: Bigos, ziemniaki, buraczki i kompot truskawkowy...panie nie kryły zdziwienia przez kilka pierwszych dni. Później uodporniły się na moje fanaberie kulinarne :P Tak więc moi mili, ja państwa zaproszę do skomponowania owego dania. Jest czym się rozkoszować ;) Byłem, zrobiłem i zjadłem Arek Gie
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1336
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 271
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 56
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1336
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 271
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 56
Składniki
Mięso płuczemy, zalewamy bulionem wołowym. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny i zmniejszamy płomień. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Mięso wyjmujemy, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Wywar przecedzamy, wrzucamy z powrotem mięso i zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Gotujemy kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.