Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w takiej odsłonie - "cud malina"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 465
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16691
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 376
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 465
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16691
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 376
Składniki
Śliwki zalałem przegotowaną wodą, zostawiłem na noc. Umyte żeberka natarłem solą, pieprzem, cząbrem, papryką, skropiłem sokiem z cytryny, odstawiłem na godzinę, zrumieniłem na łyżce mocno rozgrzanego smalcu, przełożyłem do rondla.
Na reszcie smalcu zrumieniłem pokrojoną w plastry cebulę, ułożyłem na żeberkach w rondlu, przykryłem namoczonymi śliwkami, zalałem niewielką ilością wody z moczenia śliwek. Dusiłem pod przykryciem żeberka na niewielkim ogniu, ok. godziny, następnie odkryłem, lekko odparowałem.