Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w takiej odsłonie - "cud malina"
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17245
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 131
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4872
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7609
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17245
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 131
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4872
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7609
Składniki
Śliwki zalałem przegotowaną wodą, zostawiłem na noc. Umyte żeberka natarłem solą, pieprzem, cząbrem, papryką, skropiłem sokiem z cytryny, odstawiłem na godzinę, zrumieniłem na łyżce mocno rozgrzanego smalcu, przełożyłem do rondla.
Na reszcie smalcu zrumieniłem pokrojoną w plastry cebulę, ułożyłem na żeberkach w rondlu, przykryłem namoczonymi śliwkami, zalałem niewielką ilością wody z moczenia śliwek. Dusiłem pod przykryciem żeberka na niewielkim ogniu, ok. godziny, następnie odkryłem, lekko odparowałem.