Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 716
Dodano: 03.04.2017
Odsłon: 4404
3-4 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Żeberka umyć, pokroić. Posolić, popieprzyć i obłożyć obranym i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Pozostawić na noc lub min.8 godz. Po tym czasie ściągnąć plasterki czosnku. Włożyć do wędzoka na 25 min. (wędzenie na ciepło). Jeść na ciepło lub zimno. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

superkiero 07 września 2018Zgłoś do usunięcia
wszystko pięknie , tylko że w 25min to toto nawet nie wyschnie a co dopiero mówić o uwędzeniu, jęśli to ma być wędzone na ciepło to mówimy o 3,5-4,5 godz. w temp 70-85C a i tak pewnie trzeba będzie podpiec ostatnie 60min w ok 100C. polecam trochę praktyki lub co najmniej teorii przed publikacją takich bzdur...dzisiaj mamy tony ekspertów od domowych wyrobów blogujących stojąc w kolejce do stanowiska mięsnego w supermarkecie...pozdrawiam, Czarek9 Kto głosował? | Odpowiedz