Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka wędzone na ciepło

Żeberka wędzone na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 716

Dodano:

Odsłon: 4404

Pierwszy ciepły weekend i już coś by się zjadło. Ale tym razem nie z grilla a z wędzoka (domowej wędzarni). Bez chemii i konserwantów. Zapach i smak mmmm...

Składniki

  • żeberka wieprzowe
  • sól
  • pieprz
  • czosnek 2 ząbki
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Żeberka wędzone na ciepło

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, pokroić. Posolić, popieprzyć i obłożyć obranym i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Pozostawić na noc lub min.8 godz. Po tym czasie ściągnąć plasterki czosnku. Włożyć do wędzoka na 25 min. (wędzenie na ciepło). Jeść na ciepło lub zimno. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

superkiero 07 września 2018 wszystko pięknie , tylko że w 25min to toto nawet nie wyschnie a co dopiero mówić o uwędzeniu, jęśli to ma być wędzone na ciepło to mówimy o 3,5-4,5 godz. w temp 70-85C a i tak pewnie trzeba będzie podpiec ostatnie 60min w ok 100C. polecam trochę praktyki lub co najmniej teorii przed publikacją takich bzdur...dzisiaj mamy tony ekspertów od domowych wyrobów blogujących stojąc w kolejce do stanowiska mięsnego w supermarkecie...pozdrawiam, Czarek

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń