Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 534
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 534
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem. Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia w którym będziemy gotować i posypać pokrojoną w pióra cebulą. Gotować na parze najlepiej w szybkowarze przez ok. 40 min.
Najlepiej smakują z kiszoną kapustą.
Smacznego :)