Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 851
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1611
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14299
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 851
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1611
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14299
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem. Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia w którym będziemy gotować i posypać pokrojoną w pióra cebulą. Gotować na parze najlepiej w szybkowarze przez ok. 40 min.
Najlepiej smakują z kiszoną kapustą.
Smacznego :)