Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone żeberka wieprzowe z marynaty miodowo-musztardowej z ziołami podane z młodymi ziemniakami i chrupiącą surówką letnią.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 513
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 129
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 513
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 129
Składniki
Wymyte, osuszone żeberka kroimy na porcje, solimy, pieprzymy i oprószamy majerankiem, dobrze wcieramy przyprawy. W szklance mieszamy miód z musztardą, nacieramy każdą porcję żeberka w mieszance miodu i musztardy. Tak przygotowane żeberka przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy je na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. Podlewamy troszkę wodą i dusimy do miękkości mięsa.
W między czasie robimy surówkę z pokrojonych w plasterki rzodkiewek, ogórków i pokrojonej w kawałki sałaty lodowej. Dodajemy koper drobno pokrojony, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, dobrze mieszamy składniki. Dodajemy jogurt i jeszcze raz mieszamy. Gotujemy ziemniaki, ugotowane ziemniaki odcedzamy z wody, posypujemy koprem i podrzucając mieszamy je w koprze. Usmażone żeberka podajemy z ziemniakami młodymi z koprem i surówką. Smacznego!!!