Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką, podane z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 737
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 737
Składniki
Z podanych składników robimy marynatę, wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut żeby składniki się połączyły.
Wymyte kawałki żeberek nacieramy marynatą i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i smażymy żeberka z obu stron na rumiany kolor. Rumiane żeberka delikatnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie kroimy w pół plastry cebulę i gotujemy ziemniaki. Gdy mięso w żeberkach będzie miękkie to dodajemy cebulę i już bez przykrycia smażymy żeby troszkę odparować wodę i zeszklić cebulę.
Gotowe kawałki żeberek podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi powstałym sosem z cebulką, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!