Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką, podane z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Składniki
Z podanych składników robimy marynatę, wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut żeby składniki się połączyły.
Wymyte kawałki żeberek nacieramy marynatą i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i smażymy żeberka z obu stron na rumiany kolor. Rumiane żeberka delikatnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie kroimy w pół plastry cebulę i gotujemy ziemniaki. Gdy mięso w żeberkach będzie miękkie to dodajemy cebulę i już bez przykrycia smażymy żeby troszkę odparować wodę i zeszklić cebulę.
Gotowe kawałki żeberek podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi powstałym sosem z cebulką, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!