Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzięki, którym można przygotować potrawy w ekspresowym tempie. Jednak raz na jakiś czas warto zwolnić by spróbować dań przygotowanych ciut inaczej.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Składniki
Płat żeber kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy solą. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy sypkie i płynne. Dodajemy powidła, coca colę i sok.
Wkładamy do miski kawałki żeberek i wszystko dobrze mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na 24h.
Na drugi dzień żeberka przekładamy do brytfanny, polewamy płynną marynatą z miski i nakrywamy całość folią aluminiową.
Pieczemy 5 godzin w temeraturze 130 stopni Celcjusza. Na 45 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię i podkręcamy temperaturę do 150 stopni.
Smacznego!