Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam częściej gotować mięso wołowe. Te żeberka rozpływają się w ustach, a ponadto są smaczne i nie wymagają żadnej sałatki, bo warzywa są razem. Po ugotowaniu kości są oddzielnie od mięsa.
Nóż i deska do krojenia, szybkowar, obieraczka do warzyw, łyżeczka, szpatułka
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1823
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1823
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 64
Składniki
Żeberka wkładamy do szybkowaru, przyprawiamy suchymi przyprawami oraz czosnkiem pokrojonym na drobne kawalki, cebulę obraną i pokrojoną na ćwiartki, ustawiamy szybkowar na saute. Podsmażamy na brązowy kolor, a następnie wkładamy łodygi selera przekrojone na pół. Dodajemy sos sojowy, sól do smaku, mieszamy.
W tym czasie, kiedy żeberka się smażą,obieramy i myjemy marchew. Kroimy wzdłuż na pół, połówki na ćwiartki wzdłuż, a następnie na pół w poprzek.Wrzucamy do szybkowaru, dodajemy wodę. Wyłączamy opcję saute.
Nastawiamy opcję manualnie na 45 minut opcja "mięso".
Po upływie 45 minut odparowujemy szybkowar i otwieramy pokrywę. Wkładamy pak choi przekrojone na pół i przykrywamy ponownie pokrywę na 5 minut.
Podajemy z ziemniakami gniecionymi lub pieczonymi w piekarniku.