Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka z cebulką i ziemniaczkami lub frytkami . Jak kto woli .
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1327
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1327
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Mięso umyj , wysusz. Posól , obsmaż na patelni z obu stron . Przygotuj żaroodporne naczynie najlepiej z przykrywką , włóż podsmażone żeberka , pokrojoną cebulę , posiekany czosnek , liście laurowe , ziela angielskie . Mięso oprósz pieprzem , papryką , gałką i kminkiem . Wlej ok 50ml wody , dodaj tłuszcz ja dopiekam na oliwie (2 łyżki) . Kiedy mięso będzie miękkie zdejmij pokrywkę aby mięs nabrało koloru .
Ja lubię żeberka z ziemniakami gotowanymi i ogórkiem kiszonym.
A mąż z frytkami i ćwikłą