Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka z cukinią i grzybami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
porcje
<strong>Hanna Borkowska z Bydgoszczy</strong>
Warzywa z włoszczyzny oczyszczam, obieram, myję. Żeberka płuczę i wkładam do garnka. Zalewam posoloną wodą, doprowadzam do wrzenia. Zanim woda zagotuje się, usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję włoszczyznę oraz listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zmniejszam płomień, duszę do miękkości (ok. 45 minut).
Grzyby oraz cukinię oczyszczam, myję, kroję w plasterki, podsmażam na maśle. Żeberka kroję na porcje. Nacieram je przyprawą i smaruję olejem. Wkładam do foliowego rękawa do pieczenia. Dodaję cukinię i grzyby. Piekę 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj