Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka z cukinią i grzybami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 101
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 101
Składniki
porcje
<strong>Hanna Borkowska z Bydgoszczy</strong>
Warzywa z włoszczyzny oczyszczam, obieram, myję. Żeberka płuczę i wkładam do garnka. Zalewam posoloną wodą, doprowadzam do wrzenia. Zanim woda zagotuje się, usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję włoszczyznę oraz listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zmniejszam płomień, duszę do miękkości (ok. 45 minut).
Grzyby oraz cukinię oczyszczam, myję, kroję w plasterki, podsmażam na maśle. Żeberka kroję na porcje. Nacieram je przyprawą i smaruję olejem. Wkładam do foliowego rękawa do pieczenia. Dodaję cukinię i grzyby. Piekę 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj