Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są naprawdę przepyszne, nie mówiąc już o kapuście.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki ,natrzeć przyprawą do mięs ,obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju
Kapustę drobno pokroić.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu
Do żaroodpornego naczynia włożyć połowę kapusty wymieszaną z połową przypraw( ziele angielskie ,papryka ,pieprz ,liście laurowe),na kapustę położyć obsmażone żeberka,na nie cebule i resztę kapusty z resztą przypraw
Około 1 litra wody zagotować z kostką rosołową lub dwiema i podlać tym żeberka .Całość przykryć i wstawić do piekarnika na około 2,5 godziny,po tym czasie dodać przecier pomidorowy ,zamieszać i jeszcze na około 10 minut włożyć do piekarnika