Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są naprawdę przepyszne, nie mówiąc już o kapuście.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12227
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2835
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12227
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2835
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki ,natrzeć przyprawą do mięs ,obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju
Kapustę drobno pokroić.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu
Do żaroodpornego naczynia włożyć połowę kapusty wymieszaną z połową przypraw( ziele angielskie ,papryka ,pieprz ,liście laurowe),na kapustę położyć obsmażone żeberka,na nie cebule i resztę kapusty z resztą przypraw
Około 1 litra wody zagotować z kostką rosołową lub dwiema i podlać tym żeberka .Całość przykryć i wstawić do piekarnika na około 2,5 godziny,po tym czasie dodać przecier pomidorowy ,zamieszać i jeszcze na około 10 minut włożyć do piekarnika