Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14607
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19673
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14607
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19673
Składniki
Żeberka umyć i po porcjować, posypać solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz, żeberka obsmażyć ze wszystkich stron. Obsmażone żeberka przełożyć do garnka, w którym będą się dusiły, podlać trochę bulionem lub rosołem żeby się nie przypaliły dodać liść laurowy i dusić ok 1 h. Gdy żeberka będą już miękkawe dolać sok z pomarańczy i jeszcze dusić ok 20-30 min. Zredukować sosik i podawać.