Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2659
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2659
Składniki
Żeberka umyć i po porcjować, posypać solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz, żeberka obsmażyć ze wszystkich stron. Obsmażone żeberka przełożyć do garnka, w którym będą się dusiły, podlać trochę bulionem lub rosołem żeby się nie przypaliły dodać liść laurowy i dusić ok 1 h. Gdy żeberka będą już miękkawe dolać sok z pomarańczy i jeszcze dusić ok 20-30 min. Zredukować sosik i podawać.