Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Składniki
Żeberka umyć i po porcjować, posypać solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz, żeberka obsmażyć ze wszystkich stron. Obsmażone żeberka przełożyć do garnka, w którym będą się dusiły, podlać trochę bulionem lub rosołem żeby się nie przypaliły dodać liść laurowy i dusić ok 1 h. Gdy żeberka będą już miękkawe dolać sok z pomarańczy i jeszcze dusić ok 20-30 min. Zredukować sosik i podawać.