Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1591
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1647
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1591
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1647
Składniki
Żeberka umyć i po porcjować, posypać solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz, żeberka obsmażyć ze wszystkich stron. Obsmażone żeberka przełożyć do garnka, w którym będą się dusiły, podlać trochę bulionem lub rosołem żeby się nie przypaliły dodać liść laurowy i dusić ok 1 h. Gdy żeberka będą już miękkawe dolać sok z pomarańczy i jeszcze dusić ok 20-30 min. Zredukować sosik i podawać.