Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17185
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 58
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17185
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 58
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Żeberka umyć ,osuszyć i pokroić w paski. Wrzucić do rękawa ,dodać rozmaryn ,cebulę pokrojoną w piórka ,główkę czosnku przekrojoną na pół ,sól ,pieprz oraz 2-3 łyżki oleju z czosnkiem ,bazylią i pomidorem. Wszystko wymieszać ,zamknąć rękaw. Wstawić do lodówki.
W tym czasie ziemniaki obrać ,umyć ,pokroić w ćwiartki. Wrzucić do drugiego rękawa. Dodać koperek ,marchew obraną i pokrojoną w plasterki ,obrane szalotki ,2 łyżki oliwy z oliwek ,łyżeczkę soli ,pół łyżeczki pieprzu i mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać ,zamknąć rękaw.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Włożyć rękaw z mięsem a obok drugi z ziemniakami. Piec godzinę ,po tym czasie rozciąć oba rękawy i piec jeszcze 10 min.