Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1427
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5947
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1427
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5947
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18746
Składniki
Żeberka umyć ,osuszyć i pokroić w paski. Wrzucić do rękawa ,dodać rozmaryn ,cebulę pokrojoną w piórka ,główkę czosnku przekrojoną na pół ,sól ,pieprz oraz 2-3 łyżki oleju z czosnkiem ,bazylią i pomidorem. Wszystko wymieszać ,zamknąć rękaw. Wstawić do lodówki.
W tym czasie ziemniaki obrać ,umyć ,pokroić w ćwiartki. Wrzucić do drugiego rękawa. Dodać koperek ,marchew obraną i pokrojoną w plasterki ,obrane szalotki ,2 łyżki oliwy z oliwek ,łyżeczkę soli ,pół łyżeczki pieprzu i mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać ,zamknąć rękaw.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Włożyć rękaw z mięsem a obok drugi z ziemniakami. Piec godzinę ,po tym czasie rozciąć oba rękawy i piec jeszcze 10 min.