Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie, podanych z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Składniki
Wymyte, osuszone kawałki żeberek nacieramy solą i pieprzami. Kawałki panierujemy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy warzywny bulion z suszonej włoszczyzny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Usmażone kawałki żeberek dodajemy do gotującego się bulionu i całość gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie, zagęszczamy sos mąką roztrzepaną z odrobiną wody. Zagęszczony sos zagotowujemy. W między czasie z ugotowanych ziemniaków i mąki robimy kopytka. Z kiszonej kapusty robimy surówkę, do kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i oliwę, doprawiamy pieprzem ziołowym i mieszamy. Żeberka podajemy z wcześniej zrobionymi kopytkami, polanymi sosem i z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!