Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka z warzywami po prowansalsku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Żeberka opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Mięso posyp solą, pieprzem, czerwoną papryką i ziołami prowansalskimi.
Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, rozgrzej go i smaż na nim mięso około 15 minut, obracając je na wszystkie strony. Odłóż je na półmisek.
Warzywa umyj. Cebule obierz ze skórki, pokrój na kilka części. Papryki przekrój na pół, usuń pestki i białe błonki. Pokrój paprykę na cząstki.
Bakłażana przekrój na pół, odetnij końce, resztę pokrój na cząstki. Z cukinii odetnij końce, przekrój je wzdłuż na połówki, pokrój na plasterki.
Na patelnię wlej resztę oleju, wrzuć warzywa, posyp je przyprawami i obsmażaj około 15 minut, często mieszając.
Do żaroodpornego naczynia wlej oliwę, ułóż warzywa i żeberka oraz obrane ząbki czosnku. Piecz w temp. 180° C ok. 20 minut. Podawaj z bagietką.Źródło: Na żywo