Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
żeberka dokładnie umyć. Natrzeć dokłądnie dolą, pieprzem, czosnkiem granuilowanym i majerankiem. Odstawić na poł godziny.
cebule pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki a papryke w dużą kostke.
Do rękawa do pieczenia włożyć połowe warzyw potem żeberka i znowu reszte warzyw. Zamknąć rękaw, włożyć go do żaroodpornego naczynia. Całość wkłądamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny az żeberka beda miękkie.
Podczas pieczenia wytopi sie tłuszcz z żeberek wiec po otwarciu rekawa najlepiej przełozyc je z warzywami na połmisek by nie leżały w rękawie z tłuszczem.
( zdjęcie zrobione od razu po otwarciu rękawa)
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

ulka1953 13 marca 2012Zgłoś do usunięcia
wspaniałe, zrobiłam i teraz wchodzą na stałe do mojego menu1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 marca 2011Zgłoś do usunięcia
żeberka z rękawa to niebo w gębie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Musze wypróbować. Zapowiada się świetnie1 Kto głosował? | Odpowiedz