Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosto, szybko i smacznie
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1035
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1123
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1035
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1123
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2856
Składniki
żeberka dokładnie umyć. Natrzeć dokłądnie dolą, pieprzem, czosnkiem granuilowanym i majerankiem. Odstawić na poł godziny.
cebule pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki a papryke w dużą kostke.
Do rękawa do pieczenia włożyć połowe warzyw potem żeberka i znowu reszte warzyw. Zamknąć rękaw, włożyć go do żaroodpornego naczynia. Całość wkłądamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny az żeberka beda miękkie.
Podczas pieczenia wytopi sie tłuszcz z żeberek wiec po otwarciu rekawa najlepiej przełozyc je z warzywami na połmisek by nie leżały w rękawie z tłuszczem.
( zdjęcie zrobione od razu po otwarciu rękawa)
SMACZNEGO:)