Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy składnik kulek, szpinak jest bogaty w witaminę C, zawiera sporo żelaza i innych niezbędnych witamin oraz minerałów, warto go jeść o każdej porze roku. Natomiast kurczak w mleku kokosowym pachnie egzotyką, i dodaje daniu pikanterii. To mój pomysł na dzisiejszy obiad.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4609
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1754
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4609
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1754
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie dodajemy szpinak, i smażymy go do odparowania wody. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. W głębokiej misce łączymy ryż i szpinak, a kiedy masa lekko przestygnie dodajemy jajko. Całość doprawiamy do smaku solą. Z masy formujemy kulki wielkości orzech włoskiego, panierujemy w płatkach owsianych i smażymy do uzyskania złocistego koloru.
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, solimy i smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Następnie dodajemy na patelnię curry, dokładnie mieszając, tak żeby przyprawa rozpuściła się w tłuszczu. Dodajemy imbir, i mleko kokosowe. Pozwalamy się wszystkiemu dusić jeszcze przez ok 10min. Na koniec dodajemy posiekany drobno szczypiorek.
Podajemy z liśćmi sałaty skropionymi oliwą, i octem balsamicznym.