Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy składnik kulek, szpinak jest bogaty w witaminę C, zawiera sporo żelaza i innych niezbędnych witamin oraz minerałów, warto go jeść o każdej porze roku. Natomiast kurczak w mleku kokosowym pachnie egzotyką, i dodaje daniu pikanterii. To mój pomysł na dzisiejszy obiad.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9414
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42053
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 262
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 397
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9414
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42053
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 262
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 397
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie dodajemy szpinak, i smażymy go do odparowania wody. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. W głębokiej misce łączymy ryż i szpinak, a kiedy masa lekko przestygnie dodajemy jajko. Całość doprawiamy do smaku solą. Z masy formujemy kulki wielkości orzech włoskiego, panierujemy w płatkach owsianych i smażymy do uzyskania złocistego koloru.
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, solimy i smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Następnie dodajemy na patelnię curry, dokładnie mieszając, tak żeby przyprawa rozpuściła się w tłuszczu. Dodajemy imbir, i mleko kokosowe. Pozwalamy się wszystkiemu dusić jeszcze przez ok 10min. Na koniec dodajemy posiekany drobno szczypiorek.
Podajemy z liśćmi sałaty skropionymi oliwą, i octem balsamicznym.