Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
Brukselkę umyj i ugotuj w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedź, zostawiając szklankę wywaru. Gdy wywar ostygnie, rozpuść żelatynę i odstaw na 10 minut. Następnie podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła.
Mleko roztrzep z żółtkiem, podgrzej na wolnym ogniu stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Odłóż kilka brukselek do dekoracji, pozostałe zmiksuj z masą żółtkowo-mleczną, wlej roztopioną żelatynę, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Kremówkę ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą brukselkową. Masę przełóż do formy i wstaw na 3 godziny do lodówki.
Przed podaniem terinę posyp posiekaną papryczką chili.Źródło: Na żywo