Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś z kurczaka w aromatycznym sosie
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 854
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 854
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną na kawałki kukurydzę, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojoną kapustę pak choi, groszek cukrowy i liście limonki kafir. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i kolendrą.