Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś z kurczaka w aromatycznym sosie
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 26
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 93
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 26
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 93
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną na kawałki kukurydzę, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojoną kapustę pak choi, groszek cukrowy i liście limonki kafir. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i kolendrą.