Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robią furorę na przyjęciach każdy próbuje bo kolor mają zachwycający:)
Składniki
Rozmrożone kostki szpinaku miksujemy z szklanka mleka na gładką masę.W osobnym naczyniu robimy ciasto naleśnikowe dolewamy zmiksowany szpinak i uzupełniamy mlekiem aż masa będzie średnio gęsta dosalamy.Pieczemy naleśniki(mnie wyszło 15 szt).Pieczarki myjemy kroimy w drobne plasterki dusimy (ok.45 min)pod koniec duszenia dodajemy posiekaną cebule.Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę posypujemy przyprawami(u mnie kebab gyros)na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i obsmażamy na złocisty kolor.
Do pieczarek przesypujemy kurczaka mieszamy.Na naleśnik nakładamy po 1,5 łyżki farszu(choć farsz można zrobić dowolny-warzywny czy z serka białego) posypujemy serem składamy w kopertę.W osobnym naczyniu robimy sos czosnkowy wlewamy jogurt naturalny dodajemy 2 łyżki majonezu drobno posiekany koperek,czosnek przeciśnięty przez praskę(lub starty na tarce)szczyptę soli,cukru i pieprz do smaku.Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Tak złożonego naleśnika podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku(ok2-3 min).Polewamy sosem czosnkowym.Smacznego:)))