Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118605
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8599
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2406
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118605
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8599
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2406
Składniki
Liście rukoli wrzucam do pojemnika i rozdrabniam blenderem z pestkami dyni, ząbkiem czosnku, oliwą, parmezanem, solą i pieprzem do smaku, uzyskując konsystencję drobniutkich ziarenek. Makaron gotuję w osolonej wodzie, z dodatkiem oliwy, aż będzie "al dente", co będzie trwało najwyżej parę minut. Odcedzam makaron i mieszam go delikatnie z pesto. Rozkładam na cztery talerze i polewam każdą porcję dodatkową oliwą i posypuję parmezanem.