Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Liście rukoli wrzucam do pojemnika i rozdrabniam blenderem z pestkami dyni, ząbkiem czosnku, oliwą, parmezanem, solą i pieprzem do smaku, uzyskując konsystencję drobniutkich ziarenek. Makaron gotuję w osolonej wodzie, z dodatkiem oliwy, aż będzie "al dente", co będzie trwało najwyżej parę minut. Odcedzam makaron i mieszam go delikatnie z pesto. Rozkładam na cztery talerze i polewam każdą porcję dodatkową oliwą i posypuję parmezanem.