Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone spaghetti, czyli makaron ze szpinakiem i pesto.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 679
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 140
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1313
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 679
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 140
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1313
Składniki
Rozmrożony szpinak gotujemy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 minut. Jeśli szpinak nie jest do końca rozmrożony to czas liczymy od zredukowania nadmiaru wody. Po tym czasie dodajemy śmietanę i pesto i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy parmezan. Mieszamy.
W międzyczasie w dużym garnku w lekko posolonym wrzątku gotujemy makaron, według zaleceń producenta. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy go i ponownie przekładamy do dużego garnka. Do makaronu dodajemy gotowy szpinak z pesto. Dokładnie wszystko mieszamy.
Gotowe spaghetti przekładamy na talerze.