Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone spaghetti, czyli makaron ze szpinakiem i pesto.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1508
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1119
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 110
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 439
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 207
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1508
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1119
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 110
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 439
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 207
Składniki
Rozmrożony szpinak gotujemy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 minut. Jeśli szpinak nie jest do końca rozmrożony to czas liczymy od zredukowania nadmiaru wody. Po tym czasie dodajemy śmietanę i pesto i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy parmezan. Mieszamy.
W międzyczasie w dużym garnku w lekko posolonym wrzątku gotujemy makaron, według zaleceń producenta. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy go i ponownie przekładamy do dużego garnka. Do makaronu dodajemy gotowy szpinak z pesto. Dokładnie wszystko mieszamy.
Gotowe spaghetti przekładamy na talerze.