Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielone spaghetti

Zielone spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 1147

Zielone spaghetti, czyli makaron ze szpinakiem i pesto.

Składniki

  • 350 g makaronu spaghetti
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • zielone pesto
  • 2 łyżki tłuszczu
  • parmezan
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozmrożony szpinak gotujemy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 minut. Jeśli szpinak nie jest do końca rozmrożony to czas liczymy od zredukowania nadmiaru wody.

    Po tym czasie dodajemy śmietanę i pesto i dokładnie mieszamy.

    Na koniec dodajemy parmezan. Mieszamy.

  2. W międzyczasie w dużym garnku w lekko posolonym wrzątku gotujemy makaron, według zaleceń producenta.

    Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy go i ponownie przekładamy do dużego garnka. Do makaronu dodajemy gotowy szpinak z pesto.

    Dokładnie wszystko mieszamy.

  3. Gotowe spaghetti przekładamy na talerze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń