Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak szparagi - to szparagi, trzeba korzystac, poki mozna. Pyszne i efektowne danie, proste i szybkie w wykonaniu.
Domowy comfort food.
Odsłon: 30
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 42
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 51
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 43
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 407
Domowy comfort food.
Odsłon: 30
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 42
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 51
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 43
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 407
Składniki
Rozpoczynamy od szparagow: dokladnie je myjemy, odlamujemy zdrewniale koncowki, dajemy do osolonej wody z dodatkiem duzej szczypty cukru. Szparagi gotujemy tylko 8 - 10 minut. Moje gotowalam 10 min, gdyz byly dosc grube. Szparagi nie moga byc przegotowane, wiec trzeba uwazac na czas gotowania. W tym samym czasie, co szparagi, w osobnym garnku nastawiamy wode do gotowania jajek. Do przygotowania jajek posluzy nam najlepiej foremka do muffinek, ktora wykladamy duzym kawalkiem folii, zostawiajac jej brzegi na zewnatrz. Na srodek folii dajemy pare kropli oliwy, nastepnie delikatnie wybijamy jajko do foremki, sciagamy brzegi folii formujac kuliste zawiniatko i zapinamy klamerka, tak aby nie bylo powietrza w srodku. Wkladamy do wrzacej wody i gotujemy powoli przez 2-3 minut. jajka delikatnie wyjmujemy z folii na talerz z posilkiem. Gotowe. na malej patelni przygotowujemy jeszcze buleczke na maselku, ktora okraszamy szparagi. Potrawe dosalamy jeszcze na talerzu. Smacznego i na zdrowie!