Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak szparagi - to szparagi, trzeba korzystac, poki mozna. Pyszne i efektowne danie, proste i szybkie w wykonaniu.
Rozpoczynamy od szparagow: dokladnie je myjemy, odlamujemy zdrewniale koncowki, dajemy do osolonej wody z dodatkiem duzej szczypty cukru. Szparagi gotujemy tylko 8 - 10 minut. Moje gotowalam 10 min, gdyz byly dosc grube. Szparagi nie moga byc przegotowane, wiec trzeba uwazac na czas gotowania.
W tym samym czasie, co szparagi, w osobnym garnku nastawiamy wode do gotowania jajek.
Do przygotowania jajek posluzy nam najlepiej foremka do muffinek, ktora wykladamy duzym kawalkiem folii, zostawiajac jej brzegi na zewnatrz. Na srodek folii dajemy pare kropli oliwy, nastepnie delikatnie wybijamy jajko do foremki, sciagamy brzegi folii formujac kuliste zawiniatko i zapinamy klamerka, tak aby nie bylo powietrza w srodku. Wkladamy do wrzacej wody i gotujemy powoli przez 2-3 minut. jajka delikatnie wyjmujemy z folii na talerz z posilkiem. Gotowe.
na malej patelni przygotowujemy jeszcze buleczke na maselku, ktora okraszamy szparagi. Potrawe dosalamy jeszcze na talerzu.
Smacznego i na zdrowie!
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 432
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 984
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 204
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 180
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 432
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 984
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 204
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 180
Składniki
Rozpoczynamy od szparagow: dokladnie je myjemy, odlamujemy zdrewniale koncowki, dajemy do osolonej wody z dodatkiem duzej szczypty cukru. Szparagi gotujemy tylko 8 - 10 minut. Moje gotowalam 10 min, gdyz byly dosc grube. Szparagi nie moga byc przegotowane, wiec trzeba uwazac na czas gotowania. W tym samym czasie, co szparagi, w osobnym garnku nastawiamy wode do gotowania jajek. Do przygotowania jajek posluzy nam najlepiej foremka do muffinek, ktora wykladamy duzym kawalkiem folii, zostawiajac jej brzegi na zewnatrz. Na srodek folii dajemy pare kropli oliwy, nastepnie delikatnie wybijamy jajko do foremki, sciagamy brzegi folii formujac kuliste zawiniatko i zapinamy klamerka, tak aby nie bylo powietrza w srodku. Wkladamy do wrzacej wody i gotujemy powoli przez 2-3 minut. jajka delikatnie wyjmujemy z folii na talerz z posilkiem. Gotowe. na malej patelni przygotowujemy jeszcze buleczke na maselku, ktora okraszamy szparagi. Potrawe dosalamy jeszcze na talerzu. Smacznego i na zdrowie!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 204
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 241