Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3389
Dodano: 28.04.2019
Odsłon: 2211
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rozpoczynamy od szparagow: dokladnie je myjemy, odlamujemy zdrewniale koncowki, dajemy do osolonej wody z dodatkiem duzej szczypty cukru. Szparagi gotujemy tylko 8 - 10 minut. Moje gotowalam 10 min, gdyz byly dosc grube. Szparagi nie moga byc przegotowane, wiec trzeba uwazac na czas gotowania.
W tym samym czasie, co szparagi, w osobnym garnku nastawiamy wode do gotowania jajek.
Do przygotowania jajek posluzy nam najlepiej foremka do muffinek, ktora wykladamy duzym kawalkiem folii, zostawiajac jej brzegi na zewnatrz. Na srodek folii dajemy pare kropli oliwy, nastepnie delikatnie wybijamy jajko do foremki, sciagamy brzegi folii formujac kuliste zawiniatko i zapinamy klamerka, tak aby nie bylo powietrza w srodku. Wkladamy do wrzacej wody i gotujemy powoli przez 2-3 minut. jajka delikatnie wyjmujemy z folii na talerz z posilkiem. Gotowe.
na malej patelni przygotowujemy jeszcze buleczke na maselku, ktora okraszamy szparagi. Potrawe dosalamy jeszcze na talerzu.
Smacznego i na zdrowie!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Docherro 29 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Mmmmm...ależ pychotki:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bozka44 29 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Dzieki dziewczynki kochane, milego dnia :-*1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 29 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszota :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Idealne zestawienie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 28 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Biorę w każdej ilości i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 28 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam. Z jajkiem smakują super. :)1 Kto głosował? | Odpowiedz