Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pozywne danie, wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu, ale uwaga - musisz sie zmiescic w czasie!! Serdecznie polecam :-)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 613
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 613
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Składniki
Poledwiczki dokladnie myjemy, osuszamy, przyprawiamy sola i czarnym pieprzem, odstawiamy . Ziemniaczki obieramy i nastawiamy do gotowania w osolonej wodzie. W szerokim, lub wysokim garnku nastawiamy wode na szparagi, dodajac lyzeczke soli, lyzeczke cukru i lyzeczke masla. W tym czasie przygotowujemy szparagi: ucinamy zdrewniale konce, obieramy obierakiem do 1/3 wysokosci i dajemy na wrzaca wode. odczekujemy, az woda ponownie zacznie wrzec i odliczamy ok. 8 do 10 minut. Szparagi sa gotowe- wyjmujemy je z wrzatku. nasze ziemniaczki takze sie juz ugotowaly, a my podczas tego czasu smazylismy na masle (pod pokrywa) opanierowane poledwiczki (maka, jako, bulka tarta - w takiej kolejnosci). Moje ziemniaczki dodatkowo dalam na maslo po smazeniu poledwiczek i podsmazylam je na zloto. W miedzyczasie musimy sie tez zmiescic z przygotowaniem sosu holendrskiego: a wiec szybciutko rozpuszczamy 150 g masla, juz ubijamy na parze zoltka z dodatkiem wina na puszysta piane, do ktorej z kolei dodajemy gorace maslo, ciagle ubijajac. Jedynymi przyprawami do sosu beda sol i bialy pieprz. Gotowe!!!! Teraz robimy smakowita kompozycje na duzym talerzu, chwilke sie przygladamy, a nastepnie palaszujemy :-)