Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pozywne danie, wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu, ale uwaga - musisz sie zmiescic w czasie!! Serdecznie polecam :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Składniki
Poledwiczki dokladnie myjemy, osuszamy, przyprawiamy sola i czarnym pieprzem, odstawiamy . Ziemniaczki obieramy i nastawiamy do gotowania w osolonej wodzie. W szerokim, lub wysokim garnku nastawiamy wode na szparagi, dodajac lyzeczke soli, lyzeczke cukru i lyzeczke masla. W tym czasie przygotowujemy szparagi: ucinamy zdrewniale konce, obieramy obierakiem do 1/3 wysokosci i dajemy na wrzaca wode. odczekujemy, az woda ponownie zacznie wrzec i odliczamy ok. 8 do 10 minut. Szparagi sa gotowe- wyjmujemy je z wrzatku. nasze ziemniaczki takze sie juz ugotowaly, a my podczas tego czasu smazylismy na masle (pod pokrywa) opanierowane poledwiczki (maka, jako, bulka tarta - w takiej kolejnosci). Moje ziemniaczki dodatkowo dalam na maslo po smazeniu poledwiczek i podsmazylam je na zloto. W miedzyczasie musimy sie tez zmiescic z przygotowaniem sosu holendrskiego: a wiec szybciutko rozpuszczamy 150 g masla, juz ubijamy na parze zoltka z dodatkiem wina na puszysta piane, do ktorej z kolei dodajemy gorace maslo, ciagle ubijajac. Jedynymi przyprawami do sosu beda sol i bialy pieprz. Gotowe!!!! Teraz robimy smakowita kompozycje na duzym talerzu, chwilke sie przygladamy, a nastepnie palaszujemy :-)