Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielony chłodnik z koperkiem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 176
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 176
Składniki
Szpinak i szczaw przebrać, opłukać. Następnie sparzyć, odcedzić, dobrze osączyć. Drobniusieńko posiekać, a najlepiej zemleć lub zmiksować.
Na patelni rozgrzać masło i na nim podsmażyć szczaw ze szpinakiem. Pozostawić do ostygnięcia. Zsiadłe mleko roztrzepać. Opłukać koperek i szczypiorek, drobno posiekać.
Do zsiadłego mleka dodać szczaw ze szpinakiem oraz zieleninę, dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody okraszonymi masłem i cebulką.
Do tego chłodnika warto zetrzeć na drobnej tarce kilka świeżych ogórków i wcisnąć ząbek, dwa czosnku.Źródło: Twoje Imperium