Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie danie z okolic Wetliny.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 833
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1068
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 254
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 833
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1068
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 254
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i wymieszać z mąką i solą. Następnie wrzucać łyżką kluski na gorący osolony wrzątek i gotować do czasu wypłynięcia klusek na powierzchnię, po czym odcedzić. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć wyjąć z patelni powstałe skwarki, a na tym tłuszczu podsmażyć kluski. Gorące wyłożyć do miseczki, posypać pokrojoną bryndzą, skwarkami z boczku i podawać.