Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie danie z okolic Wetliny.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i wymieszać z mąką i solą. Następnie wrzucać łyżką kluski na gorący osolony wrzątek i gotować do czasu wypłynięcia klusek na powierzchnię, po czym odcedzić. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć wyjąć z patelni powstałe skwarki, a na tym tłuszczu podsmażyć kluski. Gorące wyłożyć do miseczki, posypać pokrojoną bryndzą, skwarkami z boczku i podawać.