Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tą potrawę robię zawsze na niedzielny obiad,ale tu jest wersja bezmięsna,szybko się robi,smakuje wyśmienicie,a co najważniejsze kiedy chcę pospać dłużej przygotowuję ją w sobotę,bo następnego dnia jest jeszcze pyszniejsze:)Doskonałe również na ciepłą kolacyjkę!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2534
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1528
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2217
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2534
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1528
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2217
Składniki
Ziemniaki obieramy,kroimy w większą kostkę,marchewkę,pieczarki i cebulę czyścimy i kroimy w paski,fasolkę na połowę i wszysko wykładamy na blaszkę wysmarowaną olejem,doprawiamy i mięszamy wszystko,jeżeli wersja z mięsem to mięsko doprawiamy i kładziemy z boku ziemniaczków.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika(165/170 stopni)i pieczemy około godzinkę,aż warzywa zmiękną,a mięso będzie przesmażone.Dobrze jest w czasie pieczenia parę razy przemięszać potrawę.Smacznego!