Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa przeniosłam do mojego rodzinnego domu. Najlepsze kluski na świecie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22699
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15063
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45137
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 693
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22699
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15063
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45137
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 693
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odciśnij na sitku z nadmiaru wody. Dodaj jajka, mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Uformuj wałek. Wyłóż na deskę. Przy użyciu noża tnij po skosie podłużne kluseczki. Gotuj w osolonym wrzątku ok.5 minut od momentu wypłynięcia. Umieść na sitku, żeby odciekły. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Pietruszkę posiekaj. Kluski posyp kiełbasą z cebulą. Wierzch pokryj pokruszonym twarogiem i natką pietruszki.