Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa przeniosłam do mojego rodzinnego domu. Najlepsze kluski na świecie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5497
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8821
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7678
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5248
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5497
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8821
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7678
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5248
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odciśnij na sitku z nadmiaru wody. Dodaj jajka, mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Uformuj wałek. Wyłóż na deskę. Przy użyciu noża tnij po skosie podłużne kluseczki. Gotuj w osolonym wrzątku ok.5 minut od momentu wypłynięcia. Umieść na sitku, żeby odciekły. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Pietruszkę posiekaj. Kluski posyp kiełbasą z cebulą. Wierzch pokryj pokruszonym twarogiem i natką pietruszki.