Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa przeniosłam do mojego rodzinnego domu. Najlepsze kluski na świecie.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 294
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 390
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 550
Polecam.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 294
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 390
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 550
Polecam.
Odsłon: 860
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odciśnij na sitku z nadmiaru wody. Dodaj jajka, mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Uformuj wałek. Wyłóż na deskę. Przy użyciu noża tnij po skosie podłużne kluseczki. Gotuj w osolonym wrzątku ok.5 minut od momentu wypłynięcia. Umieść na sitku, żeby odciekły. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Pietruszkę posiekaj. Kluski posyp kiełbasą z cebulą. Wierzch pokryj pokruszonym twarogiem i natką pietruszki.