Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na obiad lub smaczna przekąskę. Ziemniaczane kuleczki, miękkie w środku i chrupiące zewnątrz.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 197
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2437
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 197
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2437
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Składniki
Ziemniaki są najlepsze z poprzedniego dnia. Jeżeli mamy świeżo ugotowane, muszą być dobrze wystudzone. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mleko, mąkę jajka i przyprawy. Natkę pietruszki siekamy i łączymy z masą. Odstawiamy na pół godziny. Łyżeczką nabieramy porcje i formujemy dłońmi kuleczki jednakowych rozmiarów. Obtaczamy je w bułce tartej Smażymy na głębokim tłuszczu. Smacznego.