Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na obiad lub smaczna przekąskę. Ziemniaczane kuleczki, miękkie w środku i chrupiące zewnątrz.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 854
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5455
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17720
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 854
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5455
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17720
Składniki
Ziemniaki są najlepsze z poprzedniego dnia. Jeżeli mamy świeżo ugotowane, muszą być dobrze wystudzone. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mleko, mąkę jajka i przyprawy. Natkę pietruszki siekamy i łączymy z masą. Odstawiamy na pół godziny. Łyżeczką nabieramy porcje i formujemy dłońmi kuleczki jednakowych rozmiarów. Obtaczamy je w bułce tartej Smażymy na głębokim tłuszczu. Smacznego.