Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczane kulki z nadzieniem.

Ziemniaczane kulki z nadzieniem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15279

Dodano:

Odsłon: 20086

Bardzo polecam jako danie główne lub przystawkę.

Składniki

  • Ziemniaki ugotowane 30dkg
  • Szynka 4-5 plasterków
  • Ser żółty 5 plasterków
  • Dymka kilka bąków
  • Pieprz i sól do smaku
  • Masło klarowane
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta do panierowania.
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki najlepsze z poprzedniego dnia ,ugnieść.
    Dodać pokrojoną cebulkę,ser żółty i szynkę.
    Przyprawić do smaku.

  2. Formować małe kulki ,obtoczyć w roztrzepanym jajku z odrobiną mleka i w bułce tartej
    Dać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.
    Podawać z mięsem lub sosem.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń