Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane muffiny"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim ziemniaki. Wyjmij je z patelni łyżką cedzakową i odstaw do ostygnięcia.
Do ziemniaków dodaj żółtka, śmietanę, posiekany szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Pod koniec delikatnie wmieszaj ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianę z białek.
Do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na muffiny nakładaj łyżką masę ziemniaczaną. Piecz w temperaturze 170°C około 20-25 minut. Gdy przestygną, wyjmij muffiny z foremek.
Podawaj ze śledziami udekorowanymi kopczykiem kwaśnej śmietany wymieszanej z chrzanem. Śledzie posyp czerwoną cebulą pokrojoną w krążki i siekanym koperkiem.
ok. 60 minut
Porcja 510 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł
Przepis na 4 porcje
Możesz podać gościomŹródło: Kobieta i życie