Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczane kotleciki z puszystym piree w środku otoczone chrupiącą skórką o lekko pikantnym smaku.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 238
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 238
Składniki
Oczyszczone ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do średniej miękkości.
Ugotowane ziemniaki przecedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zimne ziemniaki obieramy i miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do ziemniaczanej masy dodajemy: ser, jajko, mąkę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz i dokładnie wszystko razem mieszamy.
Z masy formujemy niezbyt duże i grube paluchy, a następnie każdy obtaczamy w bułce tartej.
Panierowane paluchy smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor
Usmażone paluchy kładziemy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy gorące . Smacznego!!!