Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczane kotleciki z puszystym piree w środku otoczone chrupiącą skórką o lekko pikantnym smaku.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 516
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 703
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1118
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 181
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6081
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 516
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 703
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1118
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 181
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6081
Składniki
Oczyszczone ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do średniej miękkości.
Ugotowane ziemniaki przecedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zimne ziemniaki obieramy i miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do ziemniaczanej masy dodajemy: ser, jajko, mąkę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz i dokładnie wszystko razem mieszamy.
Z masy formujemy niezbyt duże i grube paluchy, a następnie każdy obtaczamy w bułce tartej.
Panierowane paluchy smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor
Usmażone paluchy kładziemy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy gorące . Smacznego!!!