Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje pierwsze suflety jakie zrobiłam w życiu i nawet mi się udały. Suflety z wierzchu złociste i chrupiące, a w środku delikatne i mięciutkie. Pyszności, idealne dla dzieci.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
4 kokilki smarujemy dokładnie masłem. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i siekamy. Ziemniaki ugniatamy praską. Do ugniecionych ziemniaków dodajemy starty ser, żółtka, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
W garnku podgrzewamy lekko mleko z masłem, do momentu rozpuszczenia się masła. Ciepłe mleko przelewamy do ziemniaków. Wszystko ze sobą mieszamy.
Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie łączymy je z pozostałą masą.
Ziemniaczana masę przekładamy do kokilek i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temp. 220'C.
Suflety pieczemy przez około 15-17 minut, aż staną się puchate i złociste. Suflety zjadamy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))