Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa na czasie - kiedy cukinia obrodziła a wykopki się udały
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1231
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 449
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1313
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1231
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 449
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1313
Składniki
Cukinie przekroić wzdłuż, upiec w piekarniku aż zrobią się miękkie (200 st, około 20 min), wydrążyć ze skórki, dodać wraz z ziemniakami do gorącego bulionu, doprawić i zagotować.
Blenderem rozdrobnić całość do jednolitej konsystencji, podprawić śmietaną i mąką roztrzepanymi w zimnej wodzie (3/4 szkl,) wlać do zupy , zagotować ciągle mieszając.
Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego