Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa na czasie - kiedy cukinia obrodziła a wykopki się udały
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7645
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 232
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2605
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7645
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 232
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2605
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Składniki
Cukinie przekroić wzdłuż, upiec w piekarniku aż zrobią się miękkie (200 st, około 20 min), wydrążyć ze skórki, dodać wraz z ziemniakami do gorącego bulionu, doprawić i zagotować.
Blenderem rozdrobnić całość do jednolitej konsystencji, podprawić śmietaną i mąką roztrzepanymi w zimnej wodzie (3/4 szkl,) wlać do zupy , zagotować ciągle mieszając.
Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego