Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa na czasie - kiedy cukinia obrodziła a wykopki się udały
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 141
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8549
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 366
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5215
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4932
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 141
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8549
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 366
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5215
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4932
Składniki
Cukinie przekroić wzdłuż, upiec w piekarniku aż zrobią się miękkie (200 st, około 20 min), wydrążyć ze skórki, dodać wraz z ziemniakami do gorącego bulionu, doprawić i zagotować.
Blenderem rozdrobnić całość do jednolitej konsystencji, podprawić śmietaną i mąką roztrzepanymi w zimnej wodzie (3/4 szkl,) wlać do zupy , zagotować ciągle mieszając.
Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego