Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa na czasie - kiedy cukinia obrodziła a wykopki się udały
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36231
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36231
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
        
        
                Składniki
Cukinie przekroić wzdłuż, upiec w piekarniku aż zrobią się miękkie (200 st, około 20 min), wydrążyć ze skórki, dodać wraz z ziemniakami do gorącego bulionu, doprawić i zagotować.
Blenderem rozdrobnić całość do jednolitej konsystencji, podprawić śmietaną i mąką roztrzepanymi w zimnej wodzie (3/4 szkl,) wlać do zupy , zagotować ciągle mieszając.
Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego