Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z dodatkiem warzyw zapieczone w ten sposób , doskonale wyglądają i wyśmienicie smakują.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć podgotować, pokroić w cienkie plastry. Salami pokroić na połowę lub ćwiartkę w zależności od wielkości plastra. Cebulę obrać pokroić w plasterki. Cukinię pokroić w plasterki. Pieczarki obrać pokroić w plasterki. Śmietanę , musztardę, majonez wymieszać doprawić solą, otrzymamy sos.
W naczyniu żaroodpornym układać: ziemniak, posmarować sosem, salami, pieczarka, cebula, cukinia, ziemniak i tak kolejno aż otrzymamy wąż na długość naczynia.
Postępować dalej tak samo aż do wyczerpania składników.
Całość posypać przyprawą do ziemniaków. Polać delikatnie pozostałym sosem po każdym wężu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach i posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienie sera.
Podawać na gorąco.