Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5912
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12710
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5912
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12710
Składniki
Ziemniaki jednakowej wielkości, dokładnie myjemy i nacinamy. Układamy na blasze, dodajemy czosnek oraz oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230 stopni bez termoobiegu, przez 30 minut. Po upływie tego czasu doprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem. Delikatnie skrapiamy olejem i ponownie pieczemy ok 30 minut w temp. 230 stopni.
Przygotowanie sosu Ogórki obieramy ze skórki przecinamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Oprószamy solą i odstawiamy na pół godziny aby puściły sok.
Gdy ogórki już puszczą sok, odcedzamy dodajemy do jogurtu naturalnego doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 2-3 zabki czosnku przeciśniętego przez praskę oraz oliwę z oliwek i drobno posiekany koperek.